AKTUELNO
 
 
 
 
 

 
 

 

Članak objavljen u međunarodnom magazinu "The Mediator MAGAZINE                 (Medijator MAGAZIN), koji je posvećen sudu iz Srbije, našem sudu, dakle, Osnovnom sudu u Kruševcu:                                                                                          KRUŠEVAČKI OSNOVNI SUD - "APSOLUTNI POBEDNIK"       Pdf-16

Članak objavljujemo u našoj misiji širenja ideja razbijanja predrasuda, pružanja tačnih informacija, edukovanja ljudi o postupku medijacije i svim njenim benefitima kako za same naše građane, tako i za stručnu javnost.

 
 
 
 
Osnovni sud u Kruševcu – najbolji sud u Srbiji opšte nadležnosti koji postupa u prvom stepenu
 
Osnovni sud u Kruševcu nedavno je proglašen za najbolji sud u Srbiji opšte nadležnosti koji postupa u prvom stepenu. Kruševački Osnovni sud označen je kao apsolutni pobednik koji je dobio nagradu i dva priznanja.
 
 
 


Zaključak predsednika Apelacionog suda u Kragujevcu Dubravke Damjanović iz Godišnjeg izveštaja o radu za 2019. godinu Apelacionog suda u Kragujevcu i viših i osnovnih sudova sa područja Apelacionog suda u Kragujevcu.    Pdf-16
 
 
 
 
Predsednik Osnovnog suda u Kruševcu, sudija Slobodan N. Ivanović,
je dana 17. jula 2020. godine, doneo Plan primena mera za sprečavanje pojave i širenja epidemije zarazne bolesti i otklanjanja rizika za bezbedan i zdrav rad zaposlenih, kao i lica koja se zateknu u radnoj okolini
   
     
 
Plan primene mera
    Pdf
 
 
 
 
Odluka o ukidanju uputstava o radu za vreme vanredenog stanja
    Pdf
 
 
 
 
 
Pravila ponašanja zaposlenih i stranaka počev od 08.07.2020 
    Pdf
   
   

 
Osnovni sud u Kruševcu 
Najviše ocene za rad, postignute rezultate i napredak
uz dodelu nagrada i priznanja od strane Vrhovnog kasacionog suda
 
 
 
Osnovni sud u Kruševcu
dobitnik druge nagrade u kategoriji
"Povećanje broja rešenih starih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine",
"Priznanja za doprinos unapređenju efikasnosti i kvalitetu sudskog sistema" (priznanje u obe kategorije),
"Priznanje za inovacije koje su doprinele poboljšanju rada suda",
uz naznaku da je u istom periodu od svih osnovnih sudova ostvario i najbolje rezultate u kategoriji
"Povećanje broja ukupno rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine"
 
 
 
 
 
SI   slika nagrada6 346x441
Predsednik Osnovnog suda u Kruševcu
Slobodan N. Ivanović
sa dodeljenim nagradama i priznanjima
Osnovnom sudu u Kruševcu za
postignute rezultate u brojnim
kategorijama
   
Predsednik Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu
Dragomir Milojević
i predsednik Osnovnog suda u Kruševcu
Slobodan N. Ivanović
na ceremoniji uručenja nagrada
prilikom uručenja jedne od nagrada
 

Poštovani,

 

Citirajući uvaženog predsednika Vrhovnog kasacionog suda, predsednika Visokog saveta sudstva i predsednika Komisije Vrhovnog kasacionog suda za dodelu nagrade i priznanja, sudiju Dragomira Milojevića, koji je Osnovni sud u Kruševcu, uz Privredni sud u Beogradu, označio kao apsolutnog pobednika, u svojstvu predsednika Osnovnog suda u Kruševcu, upućujem pre svega sudijama i svim zaposlenima u našem sudu, kao timu, najiskrenije čestitke za sve nagrade koje su Osnovnom sudu u Kruševcu, dodeljene od strane Komisije Vrhovnog kasacionog suda, a koji je, na najbolji mogući način, prepoznao naš rad i rezultate rada.

 

Naime, Osnovni sud u Kruševcu je odlukom Komisije Vrhovnog kasacionog suda za dodelu nagrade i priznanja, dobio sledeće nagrade i priznanja:

 

1.   Nagradu u kategoriji “Povećanja broja rešenih starih predmeta u  sudu u odnosu na isti period prethodne godine”.

 

2. “Priznanje za doprinos unapređenju efikasnosti i kvalitetu sudskog sistema” - u obe kategorije.

 

3. “Priznanje za inovacije koje su doprinele poboljšanju rada suda”.

 

4.  Najzad, Osnovni sud u Kruševcu, je od strane Komisije Vrhovnog kasacionog suda, označen i kao sud koji je ostvario najbolje rezultate u kategoriji “Povećanja broja rešenih predmeta u sudu u odnosu na isti period prethodne godine”, ali je iz razloga vezanih za kriterijume Pravilnika, koji propisuju, da prednost ima rešavanje starih predmeta, Osnovnom sudu u Kruševcu je dodeljena nagrada u prvoj kategoriji, dakle, nagrada za više rešenih starih predmeta.

 

Ovaj fascinantan uspeh i ovakav rezultat sve nas članove brojnog kolektiva Osnovnog suda u Kruševcu, i te kako čini ponosnim.

 

Dakle, nakon svega sa čime smo u prethodnom periodu bili suočeni, vrlo ilustrativno smo uspeli da pokažemo kako se upornim i marljivim radom, unapređenjem efikasnosti i kvalitetnom organizacijom, te kreativnim inovacijama mogu postići vrhunski rezultati.

 

U nadi da ćemo i u narednom periodu nastaviti sa ovakvim radom i uz nadu da ćemo uz sve kvalitete koji su nas u prethodnom periodu krasili, a koji će istovremeno za sve nas predstavljati putokaz, unaprediti zajedništvo, profesionalni odnos i ljubav prema Osnovnom sudu u Kruševcu, uz najlepše želje, i sa optimizmom idući u susret novim pobedama i narednim uspesima, upućujem zahvalnost svim sudijama i zaposlenima, kao i zahvalnost svima onima koji su nas na ovom putu podržali i pružili pomoć.

 

 

Živeli!

 

 

 

 

 

 PREDSEDNIK OSNOVNOG SUDA

U KRUŠEVCU

 

Slobodan N. Ivanović

  

 

 

 

 

 

 

 

Odluka Vrhovnog kasacionog suda o nagrađivanju   Pdf

 

alt nagrada alt

 

SAVETOVANJE SUDIJA "Sudijski dani 2019"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K 122/2020